goede spelregels
maken goede vrienden
FOS Open Scouting organiseert een licht ontvlambaar spel voor alle eenheden: FOSonFire!
 
het
spel
 
50 eenheden werden onderverdeeld in vier kampen (Noord, Oost, Zuid en West). We gaan op zoek naar de vurigste eenheid en het warmste kamp.

Als eenheid verzamel je zoveel mogelijk brandhout door uitdagingen aan te gaan. Vanaf 4 januari tot 20 maart worden 25 uitdagingen gelanceerd. Elke eenheid kan de uitdagingen uitvoeren en het bewijsmateriaal (foto/video) via deze site inzenden.

De vier kampen bouwen elk een groot kampvuur met het brandhout van de eenheden. Hiervoor worden alle eenheidsscores van een kamp omgerekend tot een temperatuur (°C).

Tot slot spelen alle kampen samen om de globale temperatuur te laten stijgen en zo ludieke tegenprestaties van medewerkers van het FOS Kantoor vrij te spelen.

Er zijn mooie en nuttige prijzen te winnen voor de eenheden met de hoogste stapel brandhout op 20 maart. De eenheden die deelnamen in het kamp met de warmste vuur vallen ook in de prijzen. Meer info volgt binnenkort.
faire
scores
 
Met elke uitdaging valt een hoeveelheid brandhout te winnen. Per uitdaging kan elke eenheid welgeteld één inzending doen. Werk samen met een andere eenheid en verdubbel het brandhout van de uitdaging.

Elke inzending passeert het alziend oog van onze jury. De jury is al 50 jaar onpartijdig en bestaat uit vertegenwoordigers vanuit elk kamp met aan het hoofd onze Bomma. Wanneer een inzending afgekeurd zou worden, kan je als eenheid een nieuwe poging doen.

Na goedkeuring van een inzending zal ze op deze site gepubliceerd worden en is het brandhout binnen. De kampscore kan daarna nog verhoogd worden door het via facebook te 'liken'. De bonuspunten van deze likes worden verrekend met aantal deelnemende eenheden en hun ledenaantal. Over de vier kampen worden daarmee 50 extra graden verdeeld.

Kampen strijden ook tegen elkaar. Per kamp worden alle eenheidsscores omgerekend tot een temperatuur (°C). Per kamp worden alle eenheidsscores samengeteld en gedeeld door het aantal 'actieve' eenheden (met minimum van 2 eenheden per kamp). Dit zijn de eenheden die 1 of meer uitdagingen aangegaan zijn. Het gemiddelde wordt vervolgens gedeeld door 10. Bij dat resultaat tellen we het percentage actieve eenheden binnen het kamp en zo bekomen we de temperatuur van het kamp.
gouden
regels
 
1.
We zijn trotse scouts. Leden op ingezonden foto's & videos dragen voorbeeldig hun uniform + das. Een eenheidsvlag is altijd welkom!

2.
Op alle inzendingen zijn leden van FOS Open Scouting te zien.

3.
Samenwerken mag, tegenwerken niet. Andere eenheden of kampen saboteren is niet toegestaan.

4.
Een uitdaging mag niet uitgevoerd worden met enkel leiding, wees creatief met je hele tak of eenheid.

5.
Geen vandalisme.

6.
Safety first! Maar discipline, dedication and friendship zijn natuurlijk ook belangrijk

7.
De scoutswet is heilig, we leven deze altijd met hart en ziel na!
de
picknick
 
Na afloop van FOSonFire begraven we de strijdbijl en vieren we de overwinning én ons 50-jarige bestaan met een grootse picknick op zaterdag 16 april 2016. Die gaat tegelijkertijd door in verschillende provincies. Meer informatie wordt verspreid via de AEL-netwerken.